handbikechallange

voorbereidingen

één van de vragen die ik dagelijks krijg is: “En zedder al kleir veu? Awel:

De route is klaar en de volgers staan paraat!

Maandagavond was er een vergadering met (bijna) alle volgers. We hebben toen een leuke groepsfoto gemaakt met de camionette. Je ziet duidelijk dat het maandagavond was… 😉

vlnr: Bruno, Tine, Fréderike, Molle, Schille, Melvin, Pieter
onder: Kathleen, Frank, Jelle

We vertrekken op maandag de 19e augustus om 5u30. Dan rijden Kathleen, Tine en ikzelf op 1 dag naar Quillan. Daar slapen we in studio’s van Vayamundo. Op dinsdag komt Jelle toe aan ons eindpunt van vorig jaar; de burcht van Carcassonne. Na de ‘verplichte’ startfoto vertrekken we met de handbikes rond de middag.

De bedoeling is dat we de eerste week tot Gerona geraken. Daar neemt Molle de fakkel over van Tine en gaan we naar Reus. De daarop volgende bestemming is Valencia. Tijdens die trip zorgen Fréderike en Lien voor de sfeer.
We gaan proberen om die week zo ver mogelijk te rijden, want de volgende afstand tot Almeria is redelijk lang. Tijdens de week met de langste afstand zijn Bruno en Melvin paraat.
De 5e week rijden we tot Gibraltar en neem Schille het over van Melvin. Vanuit Gibraltar wordt een roadtrip terug naar Oppuurs samen met Pieter, Bruno en uiteraard Jelle. Hoe we dit gaan doen is nog een challenge op zich, want er zijn maar 3 zitplaatsen in de camo… 😉

 

Conditie

De conditie gaat de goede kant op. Het ging vorige maand echt niet lekker, zo slecht dat ik m’n bloed heb laten trekken bij de dokter. Daar kwam uit dat ik een verhoging had van witte bloedcellen en (je raadt het nooit!…) vitamine D tekort! Als de zon maar een beetje schijnt ben ik altijd buiten, maar soit… Ik neem nu supplementen om dat op te lossen.

 

Fiets

Tegenover vorig jaar is er redelijk veel aangepast: kleiner tandwiel (voor bergop te rijden), betere voetsteunen, een neksteuntje en betere ondersteuning voor m’n knieën.

 

Sponsoring

Ik wil bij deze al de mensen bedanken die mij hebben gesponsord. Tijdens de reis zal ik voor jullie, zoals beloofd, de nodige reclame maken!De sponsoring zal gebruikt worden om de kosten van de volgers te dekken. Jelle en ik betalen onze reis uiteraard zelf. De rest deel ik in twee. Het eerste deel gaat naar Spierziekten Vlaanderen. Het tweede stort ik door naar FARA, een Amerikaanse vzw die een werkend medicijn tegen FA (Friedreichs Ataxia), mijn ziekte, wil vinden.

Het is zeker nog niet te laat om ook je duit in het zakje te doen. Hier kan je het volledig sponsordossier bekijken.

Camionette

Dankrij mijn oproep om de camionette mee aan te passen is er een wonder gebeurd; op 2 dagen tijd is een lege camionette omgetoverd tot een knus huisje voor de komende weken. Een filmpje waarin het interieur te zien is komt later. (de kuisvrouw was nog niet langs geweest..)
Met dank aan Joris Schelfhout, Edward Breesch, Nils Van Steen, en mijn vader.

Als je iemand kent langs de route die ons een slaapplaats kan bezorgen, kan je altijd mailen!

Inpakken doen we vrijdag en dan nog 3 nachtjes slapen voor de reis begint! Spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *