update

Normaal schrijf ik over één ding, maar de laatste tijd is het extreem druk geweest. Daarom alles in één verhaaltje. Veel leesplezier!

Gat in keupe

Ik ga nog altijd twee keer in de week naar Antwerpen om te stappen in de staprobot van TrainM. Na het stappen ga ik een verdiep omhoog om daar te werken aan mijn rompstabiliteit. Na een uur doe ik nog oefeningen op de ‘leg-press’. Toen ik wilde stoppen was ik redelijk moe. Net voordat ik wilde overstappen naar mijn rolstoel ben ik voorover gevallen en daardoor kwam mijn hoofd in contact met de voetsteunen van het apparaat. Gevolg; een bebloed t-shirt en 1 draadje.

Nieuwe schoenen

In mijn vorig berichtje schreef ik dat ik momenteel bezig ben om mijn benen te versterken. Ik heb ondertussen gemerkt dat als ik mijn benen versterk dat mijn spasmen ook versterken. Een jammere zaak, enkel de MOTOMED kan dan verlichting brengen. (Een automatisch fietsje dat ik tweedehands kocht.)
Ook het gebruik van Baclofen (een spierverslappend medicijn) helpt hierbij. Laatst kwam ik in contact met een Nederlander die denkt dat hij mij hierbij kan helpen… Afwachten dus!

Ondertussen heb ik orthopedische schoenen, die er voor zorgen dat mijn voeten veel minder pijn doen. Stappen in Antwerpen (TrainM) gaat hierdoor beter. Als ik pijn heb verkrampen al mijn spieren en daardoor versterk ik mijn spitsvoeten.
De schoenen zelf zijn niet super mooi, maar zoals gezegd doen ze wel hun job. Oordeel zelf!

Gala of Happiness

Naar jaarlijkse gewoonte gaf Vayamundo twee vrijkaarten voor hun gala in het Kursaal van Oostende. We hadden er afgesproken met Jelle Veyt en zijn moeder. Een avond met zang en dans, overgoten met een portie sfeer. Na de optredens van onder meer Coco Jr en Sofie, barstte de afterparty los. We zagen Jelle, zijn moeder en broer in een daglicht dat we van hen niet gewoon zijn. Het werd een stevig dansfeestje!

Schoolbezoeken

De laatste weken ben ik dikwijls gaan vertellen in schooltjes hier in de buurt. Ik neem dan een oude handbike mee, waar de kinderen mee kunnen rijden.

Als hun aandacht verslapt toon ik hoe Aiki mij helpt. Aangezien ze naar iedereen luistert, is dit voor hen de max. Als het commando ‘blaf’ mag gegeven worden, zijn ze mega content.

Ik praat ongeveer 2 lesuren. In het eerste uur vertel ik over de ziekte en de achteruitgang tot aan de wedstrijden. Daarna mogen ze testen met de handbike en is het speeltijd (dan kan ik snel een koffietje drinken, he). Na de pauze vertel ik over de uitdagingen. Op het einde komen de vragen, ze mogen alles vragen, behalve geld :).

Bootshow

10 februari was de bootshow in Gent. Danielle en ik gingen naar daar, omdat twee collega’s zouden vertellen over G-waterskiën. Ze deden dat supergoed! Het was ineens een mooie gelegenheid om weg te dromen bij de boten die er lagen.

Snoekseizoen

Zoals vermeld in mijn boek gaat van oktober tot december de handbike aan de haak en belaag ik roofvissen. Dit ging dit jaar superslecht. Er is maar één vis bovengekomen en dan nog niet eens een prachtig exemplaar. Waarschijnlijk zitten de krabben hier voor iets tussen. We doen alleszins ons best om deze exoten mee uit te roeien.

Podcast

Jelle Veyt is ondertussen bij jullie ook geen onbekende meer, denk ik. Hij vertelde mij laatst dat hij gecontacteerd was door de manager van Alex Agnew om samen een podcast te maken. Hieronder het resultaat. Neem er de tijd voor, het is echt de moeite om te luisteren.

Ik vraag mij af of Alex de link gelegd heeft…
Dik tien jaar geleden kwam Alex Agnew met een avondvullende show naar de parochiezaal van Lippelo. Ik kende daar veel volk en hoopte stilletjes dat hij niets over mij zou zeggen. In het midden van zijn show zegt hij ineens “En gij?! Gij vond de stoelen hier niet goed genoeg, dat je zelf een stoel moest meebrengen?” Ik antwoordde niets maar toen hij na zijn optreden terug backstage ging passeerde hij mij en stak ik mijn voet uit en deed ‘pootje lap’. Door zich vast te houden aan de stoelen achter mij kon hij net voorkomen dat hij op zijn gezicht viel. Hij kwam terug naar mij en fluisterde “Terecht!” in mijn oor. 🙂

Uitdaging verzet

Vorig jaar in september zijn Jelle en ik van Oostende naar Carcasonne gereden met onze handbikes. Normaal zouden we in april verder rijden naar Lissabon. Door financiële en organisatorische redenen is deze uitdaging verzet naar eind augustus en september.

Veldrijden gaan kijken

Ik kreeg een uitnodiging om naar het BK veldrijden te gaan kijken. Veldrijden is, net als handbiken, een harde sport die over één uur gaat. Samen met mijn vader en Eddy (een zware hetkan-fan) gingen we kijken. Het is wel een serieuze confrontatie om te merken dat je met de rolstoel langs geen kanten kunt manoeuvreren op het terrein.

Bedankt To Walk Again voor deze leuke ervaring!

Jaarlijks onderzoek (18-02-2019)

Bij mijn jaarlijks onderzoek is gebleken dat ik redelijk stabiel gebleven ben. Mijn hart is hetzelfde, maar mijn fijne motoriek is wel achteruit gegaan. Achteraf kregen we de gelegenheid om te praten met dokter Pandolfo. Er is weinig aan het gebeuren op het gebied van medicatie. Dankzij dit mooie ezelbruggetje zal ik nog even vertellen over mijn inzamelacties voor FARA en het boek dat ik daarvoor schreef.

Boek

Na 1,5 jaar schrijven heb ik mijn boek kunnen uitgeven. Ik liet eerst 100 exemplaren drukken. Ondertussen werden het er al veel meer en ben ik nu bezig met de tweede druk. Hopelijk is dit klaar tegen…

Boekvoorstelling Bornem

Maandagavond 11 maart om 20 uur zal ik mijn boek officieel gaan voorstellen in de bib van Bornem. Mensen die willen komen kijken, dienen een kaartje te kopen voor € 5. De opbrengst gaat uiteraard ook naar FARA.

schrijf je in

Sponsoring voor FARA

Dankzij sponsoring van OKRA Lippelo, Vayamundo, Jani & Jill -lotgenotes uit Halen-en mijn boek haalde ik al 6000 euro binnen! laat dat medicijn maar komen.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *