Geen categorie

Speelgoedje

Geplaatst

Ik heb het al vermeld in vorige nieuwtjes: ik heb een nieuw speelgoedje! Al heel lang stoor ik mij aan het feit dat ik niet snel met de rolstoel kan rijden. Dit komt omdat ik de hoepels moet vast nemen, loslaten en op de juiste plek terug moet vast nemen. Ik zoek dus een goed alternatief en probeerde al vele dingen.

Nu heb ik de Pivot Lever Drive om dit systeem te testen. Het is een systeem dat werkt door mijn armen op en neer te bewegen. Dit zorgt voor een voorwaartse kracht. Er is ook een voorwaartse kracht als ik de stangen naar voor beweeg, maar ook als ik terug naar boven kom. Moeilijk uit te leggen, misschien kijk je best even naar onderstaand filmpje 🙂

Er zijn vijf versnellingen waardoor je dus echt snel kan gaan. Wel jammer dat je niet kan schakelen terwijl je aan het fietsen bent. Het vergt extreem veel coördinatie om hiermee aan de slag te kunnen. Je moet remmen, schakelen en bochten nemen met de hendels. In de handvatjes zitten klepjes die ervoor zorgen dat ik voor- en achteruit kan schakelen.

Remmen doe ik door de handvatjes naar binnen te duwen. Aan mijn voetsteun hangt nog een freewheel dat moet helpen om beter rechtdoor te rijden. Ik wisselde dit al eens in voor een groter exemplaar, maar dan moest ik bijna geen moeite meer doen en was de fun er ook af. Daarom rijd ik nu terug met het originele freewheel. Onderstaand filmpje is na twee weken oefenen. Het blijft wel heel zwaar om een lange afstand te doen. Niet zo zeer fysiek, maar mentaal is het echt zwaar. 

Een gedachte over “Speelgoedje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *