Snoekvissen

Binnen een weekje vertrek ik op trainingsstage… 2016 beloofd een goed jaar te worden, ik start namelijk op Europees vlak in een categorie die me past.

Tussen Tenerife en de trainingsstage wou ik alle pijlen zetten op het vangen van een metersnoek, wat al tien jaar op mijn verlanglijstje staat.

Na vijf dagen helemaal niets te vangen, gingen Nils en ik de laatste keer proberen (we spraken zelfs af: “als we nu niets vangen, stoppen we vier maanden”)

Ieder van ons koos een vislijn en we gooiden in met een levend visje. Toen Nils de bbq aan het aansteken was, verdween zijn dobber. Hij zette de haak, en draaide de vis met gemak binnen. De vis leek dus klein, maar enkele meters voor het net sprong hij. Wat een beest!

We hadden geen meter, dus braken we een stuk riet af op de juiste lengte. Na een foto mocht deze schoonheid terug zwemmen. (een grote snoek is altijd een vrouwtje)NILS

De vleesjes zaten nog maar net achter de kiezen toen zijn dobber weer verdween. Deze vis was sterker, dus hoopten we op een kanjer. Hij was een beetje kleiner, maar dikker.

nils2

Een volgend aasvisje leverde een snoek van om en bij de 70 cm op. We visten door tot we onze dobbers niet meer zagen.nils3

Dit heb ik nog nooit meegemaakt… iemand die nog nooit snoek gevangen heeft, laat al de andere vissers daar een poepje ruiken (mij ook)

Thuisgekomen gingen we natuurlijk het stuk riet meten… 100 cm! Een meter! De eerste snoek die Nils vangt is een droom voor mij.

Heel hard gegund, al hoop ik wel dat de meter die ik ooit vang sterker en dikker is.

Goe gedaan, in december terug zeker       🙂


Reacties

Snoekvissen — 2 reacties

  1. Een mooi avontuur met mooie vissen , die meter snoek komt er zeker , ik verwacht een seintje van je wanneer je kayak klaar is , grts

  2. Dit is keiharde realiteit en geen visserslatijn 😉
    Misschien wel beginnersgeluk?
    Jouw droom komt nog……misschien wel eerder dan je denkt. Blijf vissen, dan ben je er tenminste bij. Succes

    vissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *