Roseneau 2017

Ik had hier zo lang naar uitgekeken: de eerste Europese wedstrijd in de H1, en dat met mijn nieuwe fiets…kon niet mislukken.  Door pijn in mijn benen kon ik echter al maanden niet deftig trainen. Ik heb zelden meer dan 20 km gefietst en onderweg kreeg ik dan pijn wat zorgde voor een slapeloze nacht erna. Twee weken voor deze belangrijke dag veranderde ik mijn zitpositie door middel van kussens. Dit waas dé oplossing! Een beetje laat maar kom… We zouden met het vliegtuig gaan, het was goedkoper en veel sneller.

Kathleen voerde ons weg naar Zaventem vrijdagmiddag. Na een dik uur in de lucht arriveerden Dani en ik in Basel. De gereserveerde taxi was er niet, en na veel zoekwerk vonden we een busje waar de kist in kon. Na een ritje van tien minuten kwamen we aan. Jonas en Johan hielpen met de fiets, en we aten nog in het hotel. Om half tien ging het richting dromenland.

Om half negen haalde een busje van de organisatie ons op. Om elf uur reed de H4, en Jonas reed de twee eerste ronden vooraan in de kopgroep.  De laatste ronde reed hij zich los, en kwam zo solo over de finish!

Tijdens de sprint voor de tweede plaats volgde een crash, en een renner eindigde in de dranghekken. Zijn handbike is klaar voor het stort, maar zelf was hij gelukkig ok.

Er was veel wind tijdens de opwarming maar alles voelde goed… mijn armen voelden ontspannen en mijn lig houding was natuurlijk. Ik had dikwijls getraind, maar nooit lang. De voorspelling was dus dat ik even zou meekunnen, en dan zou mijn doel worden om uit te rijden. Nu winnen zou niet kloppen 🙂

De race

Om 1 uur was de start van de H3, gevolgd door H2, en wij vertrokken een minuutje later. Bij het eerste ronde punt zat het nog kort op elkaar, maar reed ik al zesde. Ik trok er even alles uit, en kon zo aansluiten bij de kopgroep. Ik kon 13 km mee met hen, en zat toen op een gemiddelde van 24. Dan was, zoals verwacht, het spreekwoordelijke vet van de soep. Ik moest lossen, en verloor twee plekken. Ik eindigde met 20.3 gemiddeld.

Ik was best tevreden: twee jaar terug reed ik dezelfde wedstrijd tegen 20.5, in groep en zonder wind

Volgend jaar terug, én weer met het vliegtuig!


Reacties

Roseneau 2017 — 1 reactie

  1. knappe prestatie Frank! zo zo.. met de handbike in een box is het inderdaad wel makkelijk al vliegend te verplaatsen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *