Geen categorie

metersnoek check!

Geplaatst

Deze middag vond je Dani en mij even aan de waterkant. Sinds 2006 (11 jaar dus al!) probeer ik een metersnoek te vangen. Twee keer was het me bijna gelukt… maar zo een beest geeft zich niet zomaar gewonnen. De eerste keer knapte mijn draad (na een gevecht van een half uur!) en de tweede keer plooide mijn haak door.

Nu lukte het wel! Door de explosieve beet trok ze (grote snoeken zijn altijd vrouwtjes) de vislijn bijna in het water. Toen ik contact voelde riep ik direct: “‘t is ne goeie”. Ze ging meters door mijn slip die bijna dicht stond. Toen ze vanachter de steiger van de buurman kwam, en het gevecht verder werd gezet in open water, was ik hoopvol dat het zou lukken. Toen ze zich liet zien, volgde er euforie.

Dani schepte feilloos, maar kreeg haar bijna niet omhoog :p

1 meter 4, en de dikste snoek die ik ooit zag! De haak zat vooraan in de bek. Na een foto mocht ze terug zwemmen. De foto kon beter maar zo een zwaar gewicht kreeg ik niet veilig in de lucht.

De langst lopende uitdaging is hiermee afgevinkt! Ik ken veel vissers zonder mijn ziekte die hiervan dromen. Dat maakt het nog vetter :).

 

2 gedachten over “metersnoek check!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *