Geen categorie

Kayak vissen

Via facebook leerde ik Klaus kennen. Hij heeft (ongeveer) dezelfde boot als mij, en volgde de vorderingen van mijn aanpassingen op de voet. Op een hengelsportbeurs zagen we elkaar één keer en het klikte meteen. Hij stond bij de GUNKI-stand samen met een bevriende visser (Steven). We spraken af om met drie bootjes ergens op het water te gaan. Doel was om mij een leuke dag te bezorgen…straf toch!!

Om zeven uur stonden ze aan de deur. Alles inladen, aanhangwagen eraan en wij weg.

2-73

2 uur later gingen de boten te water, en om mij erin te krijgen, trotseerden de mannen natte voeten. Klaus nam me op zijn rug, en draaide zich zodat ik in mijn zitje eindigde.

2-71

2-78

De tijd alleen op het water heb ik liggen testen en uitproberen. Uitgooien vanuit de boot was nog onveilig (oefenen geblazen dus) maar sturen en varen op zich lukte.

In plaats van werpend de snoek te belagen, ging ik dus verticalen op snoekbaars. Klaus bond een shad aan de lijn en terwijl de wind me meenam, viste ik de bodem onder de boot af.

Bij de eerste beet was ik zo geschrokken dat aanslaan er niet bij was 🙂

De tweede beet miste ik, maar de derde was raak!

2-76

 

Klaus had er net ook ene!

Na de middag kregen we enkele fikse buien.

2-74

Op het einde trok Klaus mij zodat ik al mijn aandacht bij het vissen kom houden… de vissen hielden het voor bekeken…

2-75Wij ook, na een laatste fotoshoot.   2-72Tijdens de zoveelste regenbui pakten de mannen in…. en brachten me naar huis. Een geslaagde visdag!

Een gedachte over “Kayak vissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *