kayak-vissen 2017

Net als vorig jaar kwam Klaus me ophalen voor een dagje kayakvissen. Deze keer had hij zijn goede vriend Nick meegenomen om te helpen bij transfers en zo.

Dit is de eerste keer sinds de Elf stedentocht dat de boot terug het water te zien krijgt! Ik dacht dat we naar Vilvoorde gingen, maar Klaus had een ander plan.

Om 8.00 uur (jaja ‘s morgens) kwam Gunther ons vergezellen. Hij had de toonzaal van Gunki leeggehaald en had een hele zak met plastiek kunstaas mee voor mij, bedankt!

We reden naar een water in Nederland waar de volgende helper ons stond op te wachten. Erwin met zijn motorboot. Na het optuigen in de gietende regen en een lekkere koffie vertrokken we richting onze stek.

We hingen met vier kayaks achter de motorboot en om goed tien uur vlogen we erin!

Tijdens de elf stedentocht was gebleken dat varen en vissen samen moeilijk was. Daarom trok Klaus mij in de voormiddag.

We kregen enkele deftige buien over ons en we vingen niets. Het was wel leuk om terug op het water te zijn.

Na de middag ving Klaus een mooie snoek en begon Nick me te  trekken. Hij is dat heel de dag blijven doen… serieuzen beer!

Op het einde had ook Gunter enkele mooie vissen. We gingen pas op acht uur van het water. Helaas pindakaas, tien uur gevist en op enkele beten na, geen actie gezien.

Thats life … als het altijd allemaal vlotjes lukt, is er weinig voldoening…

Klaus organiseerde deze dag perfect, gunki-petje af.

Er zijn wel enkele dingen die ik nu ga aanpassen: Ik ga een elektromotor voorzien op m’n boot, de 11 stedentocht is toch voorbij. Ik ga ook een deftige reel aanschaffen (die kan ik met één hand bedienen).

 

 


Reacties

kayak-vissen 2017 — 2 reacties

  1. Het was leuk jou erbij te hebben Frank.Was weer een leuk dagje.Het idee van een electromoter en een reel lijken me inderdaad een strak plan.

  2. Inderdaad, zoals Klaus het al zei… het was een leuk dagje! Was een fijne ervaring om te assisteren en vooral jou te mogen ontmoeten. Je bent een topkerel en doe mijn hoedje voor jou af Frank 😉 We hebben samen dan geen vis kunnen strikken en kregen af en toe een goede bui over ons heen, er waren toch heel wat fijne en spannende momenten. Volgende keer misschien meer geluk… na aanschaf van die motor en reel? Hou je goed! Grtjs, Nick 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *