Geen categorie

kampioenenviering 2017

Gisterenavond was het kampioenenviering in onze gemeente. Ik werd, net als 18 anderen, naar voor geroepen en kreeg een huldiging voor de 11 stedentocht en de overwinning in het Vlaams kampioenschap handbike in de categorie H1.

Er werd een filmpje getoond, dit kunnen jullie hier zien, maar eerst misschien even wat uitleg.

 • In 2013 heeft hij deze boot gekocht en hiermee de Schelde afgevaren. Hij trapte toen met zijn voeten, maar dit bleek te moeilijk. Het was toen een onvergetelijke reis en hij wou terug zoiets ondernemen.
 • Na heel lang werken, werd een crosstrainersysteem ontwikkeld waarbij hij kon sturen door met zijn linkerhand een handvat rond te draaien.
 • Er werd getraind in Hazewinkel. Toch benadrukt hij dat de helpers stevige arbeid moesten leveren, denk maar aan de boot in en uit het water halen, Frank in en uit de boot krijgen.
 • Door de intensieve trainingen, ontstak zijn elleboog (deze zie je ook in het filmpje).
 • Toch werd op de vergadering beslist om te vertrekken, huurde hij een camionette en startte in Leeuwarden.
 • De eerste dag, het eerste uur werd hij al bijna overvaren door een grote tanker. Er was onderweg veel slecht weer, maar wanneer de wind goed zat, maakten ze een zeil met de regenponcho.
 • Onderweg sneuvelden enkele GSM’s, die kunnen niet zo goed zwemmen blijkbaar.
 • Terug thuis was er een feestje met alle volgers.

Dit jaar deed ik weinig handbikewedstrijden mee, omdat alle vrije tijd naar mijn boot ging. in 2018 ga ik terug volledig voor de handbike! Momenteel rij ik dagelijks op de rollen en is er begin februari een trainingsstage geboekt in Lanzarote. Ik wil er deze zomer helemaal terug te staan, met enkele nieuwe doelstellingen.

Ik ging normaal niets speciaals doen, maar die kans zit er toch in :). Meer daarover later.

spuitjes

Even nog vertellen hoe het ermee gaat … Ik hen al 6 dosissen B1 gekregen en momenteel mag ik zeker niet klagen. Ik heb meer gevoel in mijn tenen en vingertoppen. Gisterenavond vertelde een andere sporter uit de gemeente mij dat hij me beter dan vroeger verstond.  Het crawl zwemmen gaat ook beter dan ooit en ik heb minder spasmes. Of dit door de B1 komt of de trainingen weet ik niet, maar ondertussen weet ik wel zeker dat sporten goed is om de progressie tegen te gaan. Vorige vrijdag kreeg ik een spuit cortisone in mijn knie en vanaf gisteren is de pijn draaglijk.

Een gedachte over “kampioenenviering 2017

 1. Ook voor dit jaar heb jij weer getoond dat je met jouw doorzettingsvermogen op indrukwekkende wijze heel ver kunt komen!! Frank: je bent en blijft een onverbeterlijke optimist.
  Een voorbeeld voor ons allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *