Geen categorie

handbikechallenge week 4

Franse handbikers hadden ons overtuigd met een boog rond Lyon te gaan. Hierdoor kregen we nog een grotere achterstand. De rustdag heeft ervoor gezorgd dat ik me helemaal terug in form voel. Een goede meewind deed ons 80 kilometer vooruit vliegen. Het eindpunt lijkt hierdoor terug een beetje mogelijk en koppig als ik ben, reden we elke dag minstens 70 kilometer.

Samen met de vermoeidheid kwam ook de technische panne. We hadden niet enkel vijf lekke banden, maar ook de versnelling (di2) mankeerde regelmatig. Als overmaat van ramp kwam mijn rechter handvat los van de crank. Dit laatste werd opgelost met tec7 :). Ook de duct tape en de colsonbandjes werden dikwijls gebruikt.

Op het einde kwamen Kathleen en Marie langs. Zij zorgden voor de nodige vrouwelijke touch 🙂 en een vrolijke noot. 

De laatste drie dagen (toen we dichter bij de Middellandse Zee kwamen) kregen we af te rekenen met een mistral wind. De eerste twee dagen was het zijwind, maar de derde dag hadden we de wind op kop. Na een gesprek met onze sponsor werd beslist om te eindigen in Carcasonne. Dit zou willen zeggen dat we net geen 1600 km op de teller zouden hebben. Ik wou nog een omweg van 30 km doen om wel aan dat magische getal te geraken, maar de wind stak er een stokje voor. Om een idee te geven: de laatste dag hebben we meer dan 7 uur liggen opboksen tegen de wind om uiteindelijk net geen 70 km te halen (dit kwam neer op een gemiddelde van minder dan 9 km/u).

Het was een lange, zware tocht… maar uiteindelijk zijn we na 29 dagen en 1579 kilometer aangekomen aan de burcht van Carcasonne.

Hier de route die we ongeveer gevolgd hebben:

Dit resulteerde in deze mooie screenshot van mijn gps:

Volgend jaar in april gaan we voor deel 2: we fietsen dan van Carcasonne naar Lissabon.

Hieronder nog enkele sfeerbeelden:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *