handbikechallenge week 1

Woensdagmorgen vertrokken Jelle en ik om 9 u stipt aan de deuren van Vayamundo in Oostende voor een tocht van 1600 km die een maand in beslag zou nemen. Een artikel in hln is duidelijk, maar is fout over de afstand.

Dag 1

Sinds zondag kamp ik (weeral) met een ontsteking van de slijmbeurs. Ik nam direct antibiotica en ontstekingsremmers, maar bij het vertrek was hij nog rood en gezwollen. Mijn ouders reden mee tot Brugge. Op karakter toch 65 km gereden en erna sliepen Johan (onze chauffeur en sportieve levensgenieter) bij Jelle thuis. Ik logeerde voor de eerste keer in mijn mobiel huisje.

Dag 2

De pillekes doen hun werk! Ik voel me terug iets beter, maar de hoest blijft. Bij de start stonden Hans en Marvin ons op te wachten. Tot in Overmere reden we dus met 4. Toffe verrassing! Na de middagpauze waren er terug paparazzi, deze keer op de grote markt in Dendermonde. Nu zit ik hier thuis dit bericht te typen… morgen rijden we naar Tienen. Daarna via Luik naar Houffalize.

Via WarmShowers regelde Jelle een veganistisch avondmaal en een slaapplaats bij Lien. Daags nadien stapte ze op haar fiets en reed- een hele dag mee. Ook Inge, de vriendin van Jelle, kwam tijdens de middagpauze langs en fietste mee. Twee begeleidende fietssters en de camionette met dubbele pinkers achter ons maakten het redelijk veilig om door Luik te fietsen.

Zoals gehoopt kwamen we maandagavond aan in Houffalize. 

Op voorhad had ik gezegd dat een gemiddelde van tien KM/U haalbaar was (met eten en rustpauzes bij). Voor een afstand van 65 kilometer per dag zou dat betekenen dat we rond 16 uur zouden toekomen. Dit was NIET het geval. Lange dagen dus… en aangezien Jelle ‘s avonds nog moet bijtrainen, zullen we een oplossing moeten vinden. Begin oktober gaat hij immers roeien op zee, en daarvoor moet hij in topconditie zijn. We besluiten om een einduur te hanteren. Op naar volgende week dus.

 

 


Reacties

handbikechallenge week 1 — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *