handbikechallange

Handbikechallenge 2 week 2

Weektotaal: 67 + 29 + 57 + 39 + 56 + 37 = 285  km

Zo 1/9

dag 14/43: Rustdag 2, eindelijk!

Za 31/8

dag 13/43. De hitte speelt ons duidelijk parten. In de voormiddag deden we 24km op redelijk rustige banen tussen de bergen. Duidelijk dat het weekend is, een pak minder auto’s. Na de middag bleek het lastig om een camping te vinden en zo moesten we onze tocht ingekorten. De armen zijn hier niet rouwig om en zijn blij dat het morgen rustdag is. #garageceurstemont #feniks #minderdanduizendkilometertegaan

Vr 30/8

dag 12/43 hete kussen uit… 56 km vandaag. dank aan onze gemeente #puursSintAmands

Do 29/8

Dag 11/43. In Spanje zijn de wegen niet altijd fietsvriendelijk en met momenten levensgevaarlijk. Eerst platte band, daarna de politie die ons – voor de veiligheid op de weg – na 10km van de baan geplukt heeft met onze handbikes, zoals te zien op het filmpje. (gefilmd met de dashcam van #garageceurstemont . Voor 20km van de route was ik genoodzaakt om in de auto te zitten. Jelle nam zijn gewone fiets om dit te overbruggen. Na de lunch hebben we toch nog 27km kunnen bollen op de ‘geweldige wegen’ hier in Spanje. #wesurvived #veiligheidboven – Maar genoeg geklaagd, morgen nieuwe dag

https://youtu.be/nML19sOW_Sc

 

Wo 28/8

dag 10 / 43: Barcelona, been there, done that ! 57 km vandaag. dank aan #apotheekOppuurs

Di 27/8

dag 9 / 43: regen!

Ik werd wakker door het geknetter van de regen op het dak van de camionette, dik tegen mijn zin de handbike op gekropen onder druk van de anderen. Nog maar net vertrokken en het begon al te gieten. Op de baan onderweg naar Barcelona (veel te druk verkeer) werd het echt te gevaarlijk. Jelle stelde voor om op de eerstvolgende camping te stoppen. Dat beaamde ik volledig, het is immers niet nodig om onnodige risico’s te nemen. We waren net gestopt aan de receptie van de camping, toen de hemelsluizen volledig open gingen. Onze handbikes zijn bij deze ook weer gekuist.

De regen zorgde er voor dat we niet konden koken, dus zitten we nu met een volle maag op restaurant om dit nieuwtje te typen. Elk nadeel heeft zen voordeel.

Ma 26/8

dag 8 / 43:

De rustdag heeft blijkbaar goed gedaan, want de kilometers gingen er vlotjes door. Tijdens de middagstop voelde ik me nog prima. Dat was de eerste keer deze reis. Mooi op tijd toegekomen op de camping en zelfs een beetje voor op schema.

Dankzij #dakwerkenMaes zijn we weer 67 km dichter bij ons doel !

Een gedachte over “Handbikechallenge 2 week 2

  1. Franky, weeral goe bezig he. Geniet er daar nog van. Laat maar iets weten als ge terug bent. Vanaf september als vanouds op dinsdag thuis. Groeten aan uw volgers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *