Geen categorie

Grobbendonk 2016

Sinds ik mijn nieuwe, lichtere fiets heb train ik meer en langer. De juiste zitpositie (instelling rugleuning) heb ik nog niet gevonden, en soms kan ik mijn linker handvat niet vasthouden. Er was een wedstrijd voor beginnende handbikers in Grobbendonk… ideaal als test!

Kathleen ging ook meedoen met mijn vroegere fiets. Bart ook. Bart is een handbiker die vroeger in mijn categorie zat, maar de laatste twee jaar fel verbeterd is. Ik zakte een categorie, en hij klopte me elke keer.

We waren maar met acht aan de start en geen enkele ‘beginner’. Mijn hand hing met ducktape aan mijn handvat vast :). Een ontploffende ballon gaf aan dat we mochten starten voor 30 minuten en een ronde. Ik had voor mezelf één doel: Bart volgen!

Toen we bij de eerste scherpe bocht kwamen stond er 28 per uur op de teller, en Kathleen was mee! Ze riep “Go Frank” en zwakte toen iets af. Bart bleef knallen, ik merkte dat deze handbike stabieler is in de bochten, en nam over op een recht stuk. Toen ik Bart voorbij stak schrok die en riep “How jong…”, zalig 🙂

Heel de wedstrijd lang bleven we samen, gelukkig was de wedstrijd niet zo lang, na 20 minuten was het beste er al af… De laatste ronde reed ik rustig om mijn hartslag te doen zakken. 500 meter voor de meet ga ik op kop, en viseer Bart in mijn spiegel. Hij zet aan, ik ook  …en hier nog een sprintje… weerklinkt door de boxen. Jaja! met 23.29 gemiddeld win ik met een wiel-lengte. De nieuwe fiets is goedgekeurd!

Bedankt Bart voor de leuke race!

Een gedachte over “Grobbendonk 2016

  1. Hallo Frank,
    Eigenlijk is dit geen reactie maar meer een vraag naar meer informatie.
    Ikzelf ben Carina Dedoncker en een paar weken terug heb ik al eens een mail gestuurd maar ik weet Ni of die bij u toegekomen is. Het gaat namelijk om mijn vriend Rudy Beeckaert,dwarslaesiepatiënt na een sportongeval. Dit gebeurde iets meer dan 2jaar geleden. Onze vraag naar u toe,was om contact te leggen met uzelf of andere handbikers. Zelf rijdt Rudy met een handbike en nu zou hij graag een ligfiets kopen. Aangezien hij sterk gemotiveerd is om meer te fietsen,wat wij nu ook reeds veel doen maar dan op een hoger niveau. Zou het mogelijk zijn om daarover meer informatie te krijgen en eventueel contact met u te hebben.
    Rudy zou dit ten zeerste waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *