g-Golfsurfen

Geplaatst

22-04-2012

Door de slechte weersvoorspellingen werd het golfsurfen van 15-04 een weekje verzet. Ik ging normaal naar de ten miles kijken (één van mijn beste maten deed mee, en er deden ook handbikers mee), maar deze activiteit kon ik niet laten schieten.

3 studenten organiseerden deze dag in samenwerking met Recreas als eindwerk voor school.

gg.jpgHet evenement ging door in Oostende. Sophie (ex chiro ) en Michie (lesgever van dienst) pikten mij op, waarvoor dank!

Aangekomen was het weer prachtig, terwijl er onweer en hagel voorspeld werd! Bij aankomst bleek direct dat aan alles gedacht was: een toi-toi (werf wc) voor gehandicapten, planken op het mulle strandzand, fruit, en zelfs koffie (het was nog altijd zondagmorgen 🙂 )

gr.jpg

De aanwezigen werden opgesplitst in drie groepen (slechtzienden , hardhorigen, rolstoelen). Ik zat dus in groep drie en we begonnen met strandspelen. Er was beachvoley, kubs, kiten… voorzien. We begonnen met het kiten op het strand. Ferm, écht ferm. Toen ze kwamen vragen of ik iets anders wou doen, heb ik vriendelijk bedankt, zo leuk!

Over de middag waren er broodjes en soep voorzien en in de namiddag mocht groep 3 gaan golfsurfen. Het water was koud, maar minder erg dan gedacht. Op de plank liggen en door de branding peddelen lukte mij niet, dus duwde Michie, of één van de andere monitoren mij erdoor. Soms lukte het om één golf helemaal terug te raken, zalig!

gd.jpg

Na een uur begon de kou (of het drinken van liters zeewater) zijn tol te eisen, en hebben ze mij onder den douche gezet. Zelden zo genoten van warm water.

Normaal ging groep drie daarna terug raften, maar daar heb ik voor gepast. Terug dat nat, koud pak aansleuren zag ik niet zitten.

Ondertussen was een reisgezellin (Martine) toegekomen met een vriendin. Goed klapje gehad en na een spagetti terug naar huis.

Nu de zetel op met een dekentje, tis genoeg geweest 🙂

0 gedachten over “g-Golfsurfen

  1. Klinkt leuk allemaal! Ja een nat pak aantrekken, is echt lastig. Zeker als je minder of geen kracht hebt in je benen, beperk je dat best tot het minimum. Met dat raften heb je volgens mij niks gemist. 🙂

  2. dat meerijden was geen probleem he! Eerlijk gezegd had ik het in jullie plaats niet zien zitten om in het water te gaan…brrrr…dus daarom enorm veel respect voor wat jij en alle anderen gisteren gepresteerd hebben!!!!!

  3. Frank, dit doet ons (de 3 organisatoren)super veel plezier om dit te lezen! Het was inderdaad een prachtige dag, dus zeker voor herhaling vatbaar! Hopelijk heeft iedereen evenveel genoten als jij…we hebben enkele blije gezichten…dus deze kans is groot 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *