Geen categorie

Duvel-Paracycling Oostende

Duvel on Tour

Vanaf januari weet ik dat ik samen met Jelle naar Lissabon zal fietsen.

Zoals elk jaar reed ik de Duveltocht mee op 1 mei. Ik had gehoopt om tegen dan wel gewend tezijn aan lange tochten en schreef in voor 65 km. (met de heen en terugrit erbij werd het 85) Danielle had na onze reis naar Lanzarote nog niet op haar fiets gezeten en ik was enkel getraind op afstanden van 20 à 30 km.

Sigried en Reint reden mee met ons en er deden ook drie andere handbikers mee van een club aan het zeetje. De tocht verliep redelijk vlot, maar ik had veel pijn aan mijn rechts been (het was immers de eerste keer dat ik acht uur aan een stuk in mijn fiets zat).

Onderweg waren zeker niet alle banen aangepast aan ons vervoersmiddel. We moesten zelfs een trap bedwingen. Het spreekt voor zich dat we alle twee perte totale waren.

Onderweg naar huis spraken bekenden ons aan en we hadden zelfs niet de fut om te reageren, sorry Jan!

‘s Morgens toen ik wakker werd, leek het alsof er een camion over mij gereden was. Dat gevoel bleef tot zondag duren… Nog nooit moest ik vier dagen recupereren, ik zal maar toegeven dat ik er niet jonger op word. Ondertussen heb ik ook een nieuw speelgoedje, een rolstoel met aandrijving door middel van stangen, meer daarover later.

Oostende

Ook dit jaar was er een wereldbeker Paracycling in Oostende. Vanaf donderdag tot zondag gingen Danielle en ik kijken om de Belgen een hart onder de riem te steken.

We werden uitgenodigd in het hotel van Vayamundo en daar werd ook aan het grote publiek bekend gemaakt dat Jelle en ik zullen rijden naar Lissabon. Ik zal wel nog even moeten wennen aan het hele VIP-gebeuren, momenteel is dat nog niet echt mijnen dada 🙂

Jonas, een van onze beste handbikers in de snelste categorie, was vorige week ziek geworden. De griep zorgde ervoor dat hij niet genoeg hersteld was en moest opgeven na de eerste ronde.

Zaterdag moesten we even over huis, omdat Oona haar communie deed. Echt een mooie viering waarin jezelf ontdekken en reizen centraal stonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *