Geen categorie

BK Overpelt 2016

Ik had goed getraind, gezond geleefd en alles eraan gedaan om in topvorm aan de start te staan. Sinds enkele weken heb ik een aanhangwagen om mijn fiets te vervoeren! Om 11 uur kwamen Kathleen, Danielle en ik aan. Tijdens de opwarming ging het goed, maar de bochten en de twee bruggen in het parcours beloofden dat het een race om af te zien zou worden. We vertrokken in totaal met 29. Afhankelijk van uw beperking rij je in een klasse. Ik zit in H1 en had maar één concurrent: een 20-jarige brandweerman. Ik kende hem nog niet, en wist dus niet wat te verwachten.

bk3

Ik vertrok achteraan, en kroop bij Maxim -de concurrent- in het wiel. Door de eerste bocht ging hij vlotter dan mij, en ook bergop moest ik een gaatje laten… da meende ni!!

Ik heb me overzet en reed er naartoe. Daardoor zakte ik een beetje scheef, en was de positie in mijn fiets niet ideaal. Op het eerste rechte stuk ging ik sneller, en heb toen beslist om geen risico’s te nemen, en een uur alleen te knallen 🙂

bk4

Danielle had instructies gekregen, ze moest elke ronde roepen hoeveel tijd er tussen mij en de andere zat. De eerste ronde had ik 20 seconden. Dus even stoppen en me beter zetten zat er niet bij. Mijn onderrug deed pijn en ik probeerde me onderweg recht te duwen, daardoor raakte ik bijna een H4 die me dubbelde. Ik ging door, denkend aan die Belgische trui.

Na een uur had ik 19.5 km. Onder mijn niveau…maar goed genoeg :). KAPOT! Ik typ dit op donderdag, en ben nog niet de oude.

Net voor de prijsuitreiking zeggen ze dat er vijf deelnemers in je klasse moeten zijn om een trui te krijgen. Een beetje te verstaan misschien maar dat gaat in de H1 nooit zo zijn. Vorige jaren kreeg iedere winnaar een trui. Er was een medaille, maar niet eens bloemen, een bloemenmeisje dan weer wél 🙂 Europees dus volgend jaar! 🙂

bk2

Dfe

Daniel: “Foto van onze Feniksandbikers die deelnamen aan het Belgisch Kampioenschap voor handbikers in Overpelt op zondag 12 juni 2016 … Met van l nr r : Jonas, Davy, Frank, Erwin, Daniel, Ivan, Gergory, en Nico Steven en Mark staan er spijtig genoeg niet bij. 3 van hen kroonden zich zeer verdiend tot nieuwe Belgisch Kampioen: Jonas in de H4klasse; Nico in de H3klasse , en Frank in de H1klasse. !! Buitengewoon dus hé !! Hiphip Hoera !!

Dus, zoals gezegd moet ik het diepgaan nu bekopen. Deze week ben ik al twee keer gevallen tijdens de transfer naar het bed en gisteren heb ik de pab assistent vroeger dan voorzien naar huis gestuurd. ‘s Avonds ging ik nog lasrijden, zegt er een onbekende vrouw tegen mij -na een babbeltje- dat ik ‘teveel gedronken heb’… kheb haar marginaal foorwijf genoemd, en doorgereden

2 gedachten over “BK Overpelt 2016

  1. proficiat en goe gedaan franky! ni aantrekken wat onbekende vrouwen jou verwijten. losrijden is het beste dat je kon doen na het BK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *