handbikehandbikechallange

Aangekomen !

Beste vrienden

Ik heb een tijdlang deze website niet up-to-date kunnen houden. Dat had verschillende redenen:

– er was niet altijd wifi
– we hadden niet veel tijd
– maar vooral: we amuseerden ons te goed :).

Zoals gepland, zijn we op zaterdag 22 september toegekomen aan de rots van Gibraltar. Het werd ons de laatste dag niet gemakkelijk gemaakt, want we kregen nog verschillende hellingen boven de 20% voor de kiezen. Gelukkig hadden we die dag nog maar 16km te doen.

Als we de totale afgelegde kilometers van de 2018- en 2019-trip samenleggen, komen we op meer dan 3000 uit. Tijdens het tweede deel was alles veel beter geregeld (de camionette, de route, de volgers, …). Toch moet ik toegeven dat het veel moeilijker geworden was. Zoals gezegd, was dit dan ook de laatste uitdaging #stoppenopeenhoogtepunt.

Ik ben de eerste drie weken mentaal en fysiek heel hard verbeterd. De laatste twee weken heb ik die verbetering terug om zeep geholpen door té veel te doen en té diep te gaan. Naar volgend jaar toe, zal ik dan ook enkel ‘projectjes’ doen, geen uitdagingen meer.

Week 6: en we gaan nog niet naar huis.

De aankomst was de aftrap voor twee rustdagen. Vieren, genieten, slapen, rondleiding in Gibraltar. Kathleen vertrok en Pieter kwam toe. Normaal gezien gingen we maandag vertrekken naar huis met de camionette, maar Jelle kreeg de kans om direct de Straat van Gibraltar over te varen.

En wij, wij kregen de kans om mee te gaan met de verplichte begeleidingsboot. De golven en de wind maakten het moeilijk om onze rum goed op te drinken :). Jelle is na 5,5 uur geslaagd in zijn opzet. Van daaruit zal hij binnenkort doorfietsen naar de Kilimanjaro, om die te gaan beklimmen. Dat wordt zijn vierde Summit van de zeven.

Na de emotionele aankomst en Jelle’s ‘verplichte’ foto, konden we met z’n allen terug zeilen richting Europa onder begeleiding van enkele dolfijnen.

Ondertussen heb ik nog alijd last van een (*hoest) serieuze (*euheum) valling. Hopelijk betert dit snel, want op 5 oktober willen Jelle en ikzelf een presentatie geven over onze zotte tocht: Oostende-Gibralter +3000km in twee delen. Afspraak daarvoor in Dorpshuis De Leeuw in Sint-Amands. Het zal om 20.30 beginnen.

De voorstelling op zich zal gratis zijn, maar er zal een vrijblijvende collectebus aanwezig zijn. Al de opbrengsten gaan naar onderzoek naar mijn ziekte.

Maar voor het zover is, moeten we eerst terug naar huis. Onze terugreis is dus met één dag vertraging gestart. Nu zijn we 700 km dichter bij huis en aan de voordeur van Madrid, waar we morgen voormiddag gaan citytrippen.

Hasta luego.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *