Geen categorie

7 summits of happiness

Enkele maanden geleden zijn Dani en ik naar het Gala Of Happiness geweest, dat is een happening van Vayamundo. Vayamundo is een hotel in Oostende, en tijdens de wereldbeker handbike ben ik met de baas aan de praat geraakt. Op de happening kwam Jelle Veyt aan het woord, hij heeft een droom, een prachtige droom: Hij wil in elk continent de hoogste berg beklimmen. Tof en uitdagend, denk je dan……

maar, het toffe is: elke verplaatsing is op menselijke kracht… geen motors of vliegtuigen, wél de wereld rond met een roeiboot en op de fiets. Om daarna te wandelen en te klimmen… zalig toch!

Zijn trip begon thuis in Dendermonde in 2013. Hij fietste 3700km en beklom de mount Elbrus (hoogste punt van Europa)

http://www.jelleveyt.be/wp-content/uploads/2017/02/DSC_0034.jpg

10000 fiets kilometers later kwam hij aan de voet van de Mount Everest. Door een lawine en een aardbeving, haalde hij pas in 2016 die top binnen.http://www.jelleveyt.be/wp-content/uploads/2017/03/GOPR0641.jpg

van daaruit fietste hij 5500 km, nam de zee kayak over de straat van Malaka (Indonesië) en fietste nog eens 1500km. Hij ging 2 mand naar huis om alles te regelen voor de langere roeitochten. Hij deed enkele voordrachten en tijdens die periode kwam ik met hem in contact.

Eenmaal terug in Indonesië fietste hij 700km om van daaruit…nog geen boot te hebben. Die zit nog vast bij de douane.

Ondertussen zamelt hij geld in voor locale vzw’s (bv. straatkinderen van Nepal)

Ik vertel dit nu in enkele regeltjes, maar het gaat hier over vier jaar! En op vier jaar heeft hij meer gedaan en gezien dan de meeste mensen in heel hun leven!

Nog vijf bergen te gaan… ik ben fan, en volg op de voet

 

Een gedachte over “7 summits of happiness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *